Zloděj si na ulici vytipoval pejskaře, pak ho přepadl v jeho bytě! Pomoc zavolala všímavá sousedka
ilustrační foto
Chomutov

Chomutov - Chomutovští kriminalisté obvinili z trestných činů loupeže a porušování domovní svobody 32letého muže.

Ten měl koncem prosince v ulici Borová v Chomutově vejít do nezajištěného bytu a přes opětovné výzvy nájemníků ho odmítl opustit. Zůstal v něm až do příjezdu policistů, kteří ho zadrželi. "Dechová zkouška s výsledkem přes dvě promile pak ukázala na požití alkoholu. Po provedení potřebných úkonů byl muž další den propuštěn a případ policisté nadále prověřovali," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Uplynul pouze měsíc a výše zmíněný Chomutovan si toto úterý večer na sídlišti Březenecká podle všeho vytipoval seniora, který venčil psa. Bez jeho vědomí se pak dostal do vchodu panelového domu, kde poškozený bydlí. "Když senior po vystoupení z výtahu a odemknutí vešel do svého bytu, měl muž vniknout za ním. V bytě pak za použití násilí požadoval peníze. Starší muž se však bránil a volal o pomoc, což zaslechla sousedka z domu, která začala hlasitě křičet," pokračuje policejní mluvčí.

Útočník chtěl poté z místa zřejmě utéct, což se mu nepodařilo díky uzamčeným vchodovým dveřím. Byl tedy nucen na místě setrvat až do příjezdu městských strážníků, které telefonicky přivolala zmíněná sousedka. Následně přivolaní policisté pak muže po zadržení převezli do cely.

Vyšetřovatelka další den sdělila muži obvinění a podala podnět k jeho vzetí do vazby. Na jeho základě dnes soudce rozhodl o umístění obviněného do vazební věznice. "Několikrát soudně trestaný muž tak na výsledek vyšetřování bude čekat za mřížemi. V případě uznání viny soudem mu hrozí až desetiletý trest odnětí svobody," uzavřela Glogovská.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru