Veřejné griloviště a ohniště v Jirkově bylo dokončeno. Odolá i vandalům
Veřejné griloviště a ohniště bylo dokončeno. Foto: město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Odolnost sestavy proti vandalismu - to byl jeden z hlavních požadavků při pořízení venkovního posezení s ohništěm u sportoviště nad 4. základní školou a následně i veřejného griloviště v Olejomlýnském parku v Jirkově.

Město proto v obou případech poptávalo prostřednictvím veřejné zakázky malého rozsahu firmy, které se zabývají výrobou železobetonových dílců. Díky nim se obě sestavy staly v podstatě nerozbitné a město věří, že budou lidem dlouho sloužit.

Ohniště 

V areálu sportoviště, jehož součástí je dětské hřiště, hřiště na street workout a u-rampy, je umístěno ohniště s kvalitním ocelovým grilem, designový hranatý stůl a hranaté lavičky.

vysoutěžená cena sestavy ohniště činila 329 581 korun vč. DPH. Konečná cena pak byla ještě snížena o 16 500 korun bez DPH, protože dodavatel na místě stanovil, že není třeba budovat štěrkové lože. Celková cena za tuto akci nakonec činila 309 616 korun vč. DPH.

Griloviště

V multifunkčním parku, poblíž centra města, byla umístěna sestava veřejného griloviště, kdy jeho součástí jsou betonové lavice, stůl a žáruvzdorný odpadkový koš. Griloviště je umístěno poblíž hojně navštěvované louky pro psy, pump trecku a dopravního hřiště.

Návrh na veřejné místo pro grilování v Olejomlýnském parku vycházel z projektu Jirkované sobě. Občané měli možnost hlasovat pro realizaci tohoto návrhu, případně mohli předložit svůj vlastní návrh. Na základě předchozích zkušeností s veřejným ohništěm město poptávalo betonové prvky ve vkusné kombinaci se dřevem, proto je kompletní cena za griloviště vyšší než u první sestavy. Griloviště tak celkově vyšlo na 339 129 korun vč. DPH.

Jedná se o místa, která jsou dostatečně vzdálená od lidských obydlí, tudíž by nemělo docházet k rušení obyvatel ve večerních hodinách. Součástí obou sestav je provozní řád, s nímž se musí každý občan, který chce ohniště (griloviště) využívat, řádně seznámit. Mezi hlavní pravidla patří rozdělávání ohně za účasti osoby starší 18-ti let a zákaz konzumace alkoholických nápojů. Místa je možné navštěvovat ve vyhrazeném čase 7:00 – 22:00 hod, ovšem pouze za předpokladu vhodných povětrnostních podmínek. Za mimořádných  okolností může město Jirkov rozdělávání ohně zakázat.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru