Klášterec: Důchodci mohou jezdit MHD výhodněji i nadále, o novou čipovou kartu musí zažádat včas!
foto: Město Klášterec nad Ohří
Chomutov

Klášterec nad Ohří - Dne 31. prosince končí platnost stávajících papírových průkazek pro kategorii cestujících Důchodci nad 65 let. Od 1. ledna 2020 budou průkazky nahrazeny bezkontaktní čipovou kartou. O novou kartu lze žádat od pondělí 14. října v přepravní a informační kanceláři v Klášterci nad Ohří (ul. Nádražní 199), a to v pracovní době od 07:30 do 16:00 hodin.

Výroba čipové karty trvá cca 30 dní, je tedy nutné včasné vyřízení žádosti o čipovou kartu. Žádanku předložte vyplněnou nejpozději do konce listopadu, abyste mohli již od 1. ledna 2020 využívat výhodné jízdné.

Žádanku si můžete vyzvednout na Přepravní a informační kanceláři v Klášterci nad Ohří. S vyplněnou žádankou je nutno předložit jednu barevnou fotografii o rozměru 35 x 45 mm a pro ověření nároku platný občanský průkaz.

Cestující, kteří mají stávající papírovou průkazku platnou do 31. 12. 2019, dostanou na základě vyplněné žádanky čipovou kartu zdarma. Poplatek za zhotovení čipové karty nově pro ostatní držitele je 120,- Kč včetně DPH, platnost karty je 3 roky.

Bezkontaktní čipová karta bude vydávána s „plovoucí“ platností jako roční, tzn. pokud bude vystavena v průběhu roku například k 20.03.2020, bude platná do 19.03.2021. Cena ročního časového jízdného pro kategorii cestujících Důchodci nad 65 let zůstává 200,- Kč včetně DPH.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru