Mistrovské boje jsou tu! Piráti odstartují bitvou nováčků se Sokolovem
Foto Zdroj: www.piratichomutov.cz
Chomutov

Chomutov - Po čtyřech sezónách vstoupí chomutovský tým opět do bojů ve druhé nejvyšší soutěži, která nyní nese název Chance liga.

Hned na úvod čeká svěřence Martina Štrby duel s týmem, který v předešlé sezóně rovněž hrál jinou soutěž. Sokolovský Baník na jaře po 22 letech postoupil ze druhé ligy a v přípravě si vedl velmi zdatně. První ostré utkání ročníku s mottem #restart bude zahájeno na ledě ROCKNET ARÉNY ve středu 11. září v 17 hodin a 30 minut.

Chomutov na úvod 2. nejvyšší soutěže 12× neprohrál

Piráti odehráli deset přípravných střetnutí, v nichž pětkrát zvítězili včetně dvou úspěchů ze závěrečné třízápasové venkovní série proti soupeřům ze Chance ligy. Produktivitu týmu opanoval nejmladší člen týmu. Útočník Stanislav Vrhel jako jediný naskočil do všech klání, v nichž šestkrát skóroval a přidal čtyři asistence.

Hned za ním ale skončili zkušenější Darby Llewellyn a Jan Rudovský s bilancí dvou přesných zásahů a čtyři finálních pasů. Bude jistě zajímavé sledovat, kdo bude úspěšnější v mistrovských zápasech. Piráti zároveň budou hájit sérii dvanácti neprohraných vstupních utkání ve druhé nejvyšší soutěži čítající 11 výher a jedinou remízu. Chomutovský tým prohrál úvodní duel naposledy na startu ročníku 2000/2001 v Prostějově.

Pozor! Sokolov v přípravě padl jen jednou

Jak už bylo zmíněno, Baník se do druhé nejvyšší soutěže vrací po 22 letech, ovšem v přípravě rozhodně nepůsobil jako vyjukaný nováček. Družina kouče Karla Mlejnka vyhrála sedm z osmi přípravných soubojů, když postupně uspěla v Ústí nad Labem, Karlových Varech, doma s Litoměřicemi, v Benátkách nad Jizerou, v Bayreuthu, v Kadani a v Litoměřicích. Jediný nezdar přišel doma v odvetě s účastníkem německé DEL2 z Bayreuthu. Mezi nejčastější střelce patřili Lubomír Kovařík (7) a Tomáš Vracovský (6).

Zajímavý bude úvodní duel Chance ligy pro jiné dva členy sokolovského kádru, který mohou doplňovat hráči partnerských Karlových Varů. Obránce Patrik Michálek a útočník Jakub Vrána totiž na jaře 2014 pomohli chomutovským juniorů k mistrovskému titulu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru