Takhle vypadala Palackého ulice před opravou. Dnes už má nový kabát
Takhle vypadala Palackého ulice před opravou.
Chomutov

Chomutov – Před necelými dvěma týdny teprve započaly práce na obnově živičného povrchu v horní části Palackého ulice a nejfrekventovanější chomutovská třída už se pyšní zbrusu novým povrchem.

Rekonstrukce vyšla na 3,5 milionu korun a byla plně hrazena z městského rozpočtu. „Mám radost, že jsme celou akci dokončili s velkým předstihem a věřím, že v podobném duchu se nám bude spolupráce se zhotoviteli dařit i u dalších investičních akcí,” řekl náměstek primátora David Dinda.

Zakázku realizovala společnost Silnice Topolany a.s. se sídlem v Kadani. Jedná se o českou stavební firmu se specializací na dopravní a inženýrské projekty, která pro město již v minulosti realizovala např. obnovu silničního povrchu v ulici Čelakovského.

„S kvalitou její práce a dodávaných asfaltových směsí máme velmi dobré zkušenosti, o čemž svědčí také fakt, že směrem ke společnosti doposud neevidujeme žádné reklamace,“ upřesnila vedoucí úseku přípravy a realizace investic Monika Macherová a dodala, že mimo konstrukce vozovky byly také vyměněny 3 poklopy revizních šachet a vyrovnány uliční vpusti.

Samotná obnova povrchu probíhala od soboty do soboty, tedy pouze osm dní. „Díky vstřícnosti dopravního podniku a maximálnímu nasazení kapacit zhotovitele, jsme byli schopni dokončit akci s výrazným předstihem,” dodala vedoucí odboru investic. Zhruba za měsíc, až dojde k přirozenému odmaštění nového asfaltu, bude ještě realizováno vysoce odolné finální vodorovné dopravní značení.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru