Technické služby zahájily každoroční boj s trávou, pomáhají i pracovníci externích firem
 Seč provádí patnáct až dvacet pracovníků.
Chomutov

Chomutov - Tento týden se v Chomutově začala sekat tráva. Celkem jsou naplánované čtyři seče. Záleží ovšem na počasí.

“Travní porosty sekají jak naši pracovníci, tak zaměstnanci externích firem, které si najímáme podle potřeby,” řekl ředitel Technických služeb města Chomutova Zbyněk Koblížek.    Pracovníci organizace sekají od středu města dále do ulice Pod Břízami směrem k sídlišti Zahradní a Blatenská. “Seče jsou celoplošné, postupně se dostane na celé město,” vysvětluje vedoucí střediska veřejné zeleně technických služeb Daniel Voborník.   

 Seč provádí patnáct až dvacet pracovníků, kterým pro větší efektivitu pomáhá různá technika. Nasekanou trávu odváží kontejnerová nákladní avie do kompostárny a vyrábí se z ní kompost, který si občané pak mohou odvézt pro svou potřebu.     

 Průběh sečí výrazně ovlivňuje počasí. “Například vloni čtvrtá seč v celém rozsahu neproběhla, protože bylo sucho a nebylo, co sekat.  Naopak v letech, kdy je hodně vláhy, musíme v řadě lokalit sekat nad rámec sečí,” popisuje Voborník.

Technické služby využívají na sekání trávy i služeb externích dodavatelů.  “Bez jejich pomoci by nebylo možné v nastaveném harmonogramu posekat celé město bez přerůstání trávníků,” dodává Voborník. Seče často komplikují nevhodně zaparkovaná auta. 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru