Kolik Chomutované přispěli do letošní Tříkrálové sbírky? Vybrala se nejvyšší částka v historii 
Počítání vybraných peněz z Tříkrálové sbírky. 
Chomutov

Chomutov – Tříkrálová sbírka v Chomutově byla letos rekordní. Celkem se vybralo 132 734 korun. „Těší mě, že byla sbírka opět mile přijata. Díky tomu se letos vybrala nejvyšší částka v historii. Chomutované ukázali, že mají otevřená srdce a rádi pomáhají tam, kde je třeba. Za to jim patří velký dík,“ uvedl náměstek primátora Chomutova Milan Märc.

Oblastní charita ČR, která akci pořádá, použije věnované peníze na rehabilitační pobyty pro zdravotně postižené děti, v plánu je také nákup kompenzačních pomůcek, příspěvek na obědy ve školních jídelnách pro děti rodičů - samoživitelů, materiální pomoc matkám v nouzi a osobám v tíživé sociální nebo životní situaci.

Sbírka byla zahájena 4. ledna požehnáním koledníků a prodejem tříkrálového guláše na chomutovském náměstí 1. máje. Skupinky koledníků procházely městem a okolními vesnicemi. Kromě vybírání peněz roznášely úsměv, zpívaly písničky a psaly na domy požehnanou křídou tříkrálové znamení K+M+B 2019, což znamená, že je dům chráněn před zlem. „Koledníci jsou z řad farních dětí a dobrovolníků, kteří se k nám hlásí. Letos poprvé se připojili i chomutovští skauti,“ prozradila ředitelka Oblastní charity ČR a koordinátorka Tříkrálové sbírky Denisa Albrechtová. 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru