Muž pojal podezření, že nemá v ruce pravé stodolarovky, když se jedna začala odlepovat.
Muž pojal podezření, že nemá v ruce pravé stodolarovky, když se jedna začala odlepovat.
Chomutov

Chomutov / Klášterec nad Ohří – Velmi kvalitní padělky stodolarových a stoeurových bankovek za čtvrt milionu korun objevili chomutovští policisté. Našli je u 28letého cizince, který si za část z nich koupil v Klášterci nad Ohří od jiného muže auto. Padělky stodolarovek jsou tak zdařilé, že se s nimi běžně nesetkávají ani policisté, mají i několik ochranných prvků.

Policisté zadrželi celkem 105 kusů stodolarovek a 3 kusy stoeurových bankovek. Na padělky je upozornil muž z Klášterce, který 28letému cizinci prodal automobil. Za vůz kupec zaplatil v českých korunách a 21 stodolarovkami. Muž z Klášterce si ale všiml, že se jedna z bankovek v rohu mírně odlepuje a ještě ten den vše ohlásil policistům. Ti záhy pachatele chytili.

Při následných prohlídkách byly u cizince zadrženy další padělky, konkrétně 8 tisíc dolarů a 300 euro. Dalších 400 dolarů měl cizinec udat do oběhu na jiných místech Čech. Falešné stodolarovky byly velmi zdařilé, pro laika k nerozeznání od pravých bankovek. Měly vodotisk, ochranných proužek i prvky, kterou jsou vidět jen pod infračerveným světlem. „Jedná se o padělky, které byly ohodnoceny na pětiškálové stupnici stupněm dvě,“ řekl vedoucí oddělení hospodářské kriminality Petr Molnár. Běžně se v Čechách vyskytují padělky stupně tři a čtyři.

Pachatel se zprvu vymlouval, že nevěděl, že jsou bankovky padělané. Pak se ale přiznal. Policisté nyní zjišťují, kdo padělky vyrobil. Není vyloučeno, že jsou ještě nějaké v oběhu.

Osmadvacetiletý cizinec byl obviněn z trestného činu padělání a pozměňování peněz a podvodu. Hrozí mu až osmileté vězení. Mimo falešných bankovek u něj ještě policisté našli 3,2 kilogramů marihuany. V současné době se cizinec nachází ve vazbě.

1503bankovky2

1503bankovky6

Policisté Robert Kubánek, Petr Molnár a Petr Beneš ukazují falešné bankovky. 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru