Chomutov – Zbídačeného psa, který musel žít v pokáleném kotci bez jídla a pořádné boudy, objevili strážníci na jedné ze zahrad v Dukelské ulici v Chomutově. Na nebohého chlupáče je upozornil člen Organizace za práva zvířat.

0303taranejpes1

Pes neměl v kotci boudu ani žádné jídlo. Foto: 5xMěp Chomutov

Oznamovatel se obrátil na městskou policii, protože chtěl zvířeti pomoci. Uvedl, že již jednou celou věc hlásil, ale pes stále musí živořit v těchto hrozných podmínkách. Strážníci se proto vypravili na místo, které muž označil, a nakonec zahradu se zbídačeným zvířetem našli. Dokonce na místě zastihli i majitelku psa. Ta sice uvedla, že se společně se synem o psa starají a každý den ho krmí a čistí mu kotec, situace na místě tomu ale nenasvědčovala. V kotci byly výkaly, chybělo v něm žrádlo, pes neměl boudu ani pelech. Na žádost hlídky bylo zvíře vypuštěno na zahradu. Strážníci viděli, že je pes vyhublý, mírně kulhá a na levém boku má neošetřenou tržnou ránu.

0303tyranejpes

Pes měl v pokáleném kotci jen kbelík s vodou. 

Hlídka přímo na místě majitelce sdělila, že je společně se synem podezřelá z přestupku týrání zvířat. Telefonicky byl kontaktován veterinární inspektor z Veterinární správy Chomutov, který si celý případ převzal. Podle posledních dostupných informací byl následně podán návrh na odebrání psa. Případ budeme nadále sledovat.

0303tyranejpes3

0303tyranejpes2

0303tyranejpes4

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru