Severní Čechy - V elektrárnách skupiny ČEZ na severu Čech se letos opět konaly vánočních charitativní trhy. Ve vstupních vestibulech nebo před vstupem do závodních jídelen si energetici mohli zakoupit rozmanité výrobky hendikepovaných klientů sedmi dílen. Celkem se podařilo utržit 55 381 korun.

1312trhyprunerov2

Arkádie Teplice v Elektrárně Prunéřov 2. Foto: ČEZ, Ota Schnepp

Výrobky chráněných dílen jsou mezi zaměstnanci oblíbené řadu let. Nejen svými dárky pod stromeček, ale i jako možnost finančně přispět na dobrou věc. Proto se i letos objevily stánky v elektrárnách Ledvice, Počerady, Tušimice a samozřejmě i v prunéřovské „jedničce" a „dvojce". Nechyběly ani v Teplárně Trmice a v děčínském sídle ČEZ Distribuce.

Vánoční ozdoby, svíčky, šperky, keramika, šité hračky pro nejmenší, obrázky malované na skle, magnetky, ale i na různý způsob nakládaný hermelín a utopenci či škvarky vynesly chráněným dílnám Portus Slapy, Arkádie Teplice, Radka Kadaň, Slunečnice Děčín, Tulipán Liberec, Fokus Labe Ústí nad Labem a Prosaz Praha celkem 55 381 korun.

1312trhyelektrarnatusimice

Radka Kadaň v Elektrárně Tušimice. Foto: ČEZ, Ota Schnepp

Letos navíc převzala během trhů v Děčíně zástupkyně krajského ambulantního střediska Tyfloservis v Ústí nad Labem symbolický šek na 100 000 korun. Jedná se o výtěžek z charitativní sbírky mezi zaměstnanci ČEZ z celé republiky pro nevidomé a slabozraké. Ústecký Tyfloservis využije věnovanou částku na nákup elektronických pomůcek jako jsou notebooky a ozvučené mobilní telefony, a také hmatem snadno rozpoznatelné speciální vybavení nové cvičné kuchyně.

Jak přispěly jednotlivé lokality
Elektrárna Ledvice - 10 711,- Kč
Elektrárna Počerady - 4 850,- Kč
Elektrárny Prunéřov - 7 777,- Kč
Elektrárna Tušimice - 5 050,- Kč
Teplárna Trmice - 6 335,- Kč
Děčín -  20 658,-Kč
Celkem 55 381,- Kč

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru