Zajímavost ze zooparku: Průchozí voliéra má novou lávku a je znovu otevřená
Opravená voliéra brodivých ptáků. Zdroj: zoopark
Chomutov

Chomutov - Kolpík se lžícovitým zobákem, kvakoš milující šero nebo čírka coby nejmenší evropská kachna. To jsou ptačí obyvatelé velké voliéry, kterou nechal chomutovský zoopark nedávno opravit a znovu ji otevřel.

Jde o průchozí voliéru ve spodní části areálu, která byla přes léto často zavřená. „Dřevěná lávka i zábradlí uvnitř byly přes deset let staré a v hodně špatném stavu,“ podotýká ředitelka zooparku Věra Fryčová. A proto objednala kompletní opravu.

Šikovní truhláři si s tím poradili během pár týdnů. Lávku kompletně vyměnili, a to včetně nosných trámů. Ty původní už byly notně nahnilé. Nahradili také nevyhovující zábradlí. Smrkové dřevo už má na sobě i ochranný nátěr, impregnaci i tmavící barvu, takže voliéra už je opět otevřená návštěvníkům.

Průchozí voliéru čekají ještě drobné vysprávky a také zahradnické úpravy. „S těmi se však pár týdnů počkáme, až ošetřovatelé část ptáků zazimují,“ dodává k tomu hlavní zoolog zooparku Miroslav Brtnický. Náklady na opravu voliéry činily necelých 180 tisíc korun.

Zoopark má kromě této opravené ještě jednu průchozí voliéru. V obou jsou k vidění především brodiví ptáci. Žijí v nich desítky ptáků několika zajímavých druhů, například kolpík bílý, kvakoš noční nebo hohol severní.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru