Chomutov – Vážné nedostatky v hygieně a ve skladování potravin objevili pracovníci Krajské hygienické stanice v restauraci Zlatý kaštan v Chomutově. Jde už o druhé chomutovské pohostinství, které nařídili hygienici vyčistit a vydezinfikovat.
Pracovníci z Krajské hygienické stanice byli ve Zlatém Kaštanu na začátku září. Při kontrole zjistili, že je v restauraci nepořádek a špatně se zde skladují potraviny, nejsou chráněny před kontaminací. Objevili znečištěné ledničky a mrazničky, navíc se silnou vrstvou námrazy, mastnotu a zaschlé zbytky jídla. Dále hygienici narazili na prošlé potraviny, dodatečně zamrazované nebo zchlazované.
Kontrola z Krajské hygienické stanice nařídila provozovateli restauraci vyčistit, možné kontaminované potraviny vyhodit a závady odstranit do 15. září. Za zjištěné nedostatky dostal pokutu.
Prozovatel Zlatého kaštanu pro Chomutovský deník uvedl, že je s průběhem kontroly nespokojen. Staré potraviny odůvodnil tím, že před restaurací začala rekonstrukce chodníku, o které dopředu nevěděl, a připravil se tedy na normální provoz. Kvůli rekonstrukci se ale do restaurace hosté nedostali a jídlo zbylo. Hygienici následně přišli brzo ráno ještě před otevřením.
Kontrolou hygieniků v září neprošla také chomutovská restaurace Monika. O tom, jaké nedostatky pracovníci Krajské hygienické stanice objevili, jsem psali zde:
[article]5789[/article]