Chomutov – Vážné nedostatky v hygieně a ve skladování potravin objevili pracovníci Krajské hygienické stanice v restauraci Zlatý kaštan v Chomutově. Jde už o druhé chomutovské pohostinství, které nařídili hygienici vyčistit a vydezinfikovat.

Foto: Krajská hygienická stanice Ústeckého kraje

Pracovníci z Krajské hygienické stanice byli ve Zlatém Kaštanu na začátku září. Při kontrole  zjistili, že je v restauraci nepořádek a špatně se zde skladují potraviny, nejsou chráněny před kontaminací. Objevili znečištěné ledničky a mrazničky, navíc se silnou vrstvou námrazy, mastnotu a zaschlé zbytky jídla. Dále hygienici narazili na prošlé potraviny, dodatečně zamrazované nebo zchlazované.

Kontrola z Krajské hygienické stanice nařídila provozovateli restauraci vyčistit, možné kontaminované potraviny vyhodit a závady odstranit do 15. září. Za zjištěné nedostatky dostal pokutu.

Prozovatel Zlatého kaštanu pro Chomutovský deník uvedl, že je s průběhem kontroly nespokojen. Staré potraviny odůvodnil tím, že před restaurací začala rekonstrukce chodníku, o které dopředu nevěděl, a připravil se tedy na normální provoz. Kvůli rekonstrukci se ale do restaurace hosté nedostali a jídlo zbylo. Hygienici následně přišli brzo ráno ještě před otevřením. 

Zdroj: Krajská hygienická stanice

Zdroj: Krajská hygienická stanice Ústí nad Labem

Kontrolou hygieniků v září neprošla také chomutovská restaurace Monika. O tom, jaké nedostatky pracovníci Krajské hygienické stanice objevili, jsem psali zde:

[article]5789[/article]

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru