Klášterec nad Ohří - Z hřiště v Sadové ulici v Klášterci musela být v minulých dnech demontována lednička - knižnička, kterou někdo zdemoloval. Na hřišti vydržela pouhý měsíc.

Zničená knižnička. Foto: město Klášterec nad Ohří

Město netradiční knihovničky zřídilo na konci srpna. Na dvě dětská hřiště v Sadové a Topolové ulici umístili pracovníci dvě staré ledničky, které se po menších úpravách staly pouličními knižničkami. Lidé si z nich mohli zadarmo půjčovat knížky přímo na hřišti, nebo si je třeba odnést domů a po přečtení je vrátit.

Radnice nápad s netradičními knihovničkami nehodlá vzdát ani po útoku vandala, zanedlouho se na hřišti v Sadové ulici objeví nová knižnička. Již od začátku září totiž město spolupracuje s Mgr. Miloslavou Koubovou z Gymnázia a střední odborné školy v Klášterci nad Ohří, kde studenti v rámci výuky zpracovávají výtvarné návrhy na výzdobu nové knižničky. Z 10 nejlepších návrhů bude v půlce října vybrán jeden vítězný, který se zrealizuje. Vyzdobená knižnička pak bude opět k dispozici právě na hřišti v Sadové ulici. Radnice doufá, že nová výzdoba snad trochu přispěje k tomu, aby se knihovnička znovu nestala terčem vandalů.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru