Ve svém volebním programu nechci slibovat nic, co nemohu splnit. Mou prioritou pro Ústecký kraj je snížení nezaměstnanosti a podpora malého a středního podnikání, zvýšení bezpečnosti a dostupné sociální služby.

0209mklikaProtože pro každého obyvatele Ústeckého kraje je jistota stabilního příjmu, vzdělání a zaměstnání, osobní bezpečnost a bezpečí pro rodinu a především děti a sociální pomoc v případech, kdy ji potřebují sami nebo jejich blízcí, těmi nejdůležitějšími věcmi v životě. Ve všech těchto oblastech jsem intenzivně pracoval uplynulé čtyři roky.

Bezpečnost a prevence kriminality patří k mým prioritám

Ústecký kraj je dlouhodobě na předních místech v nelichotivém žebříčku kriminality a sociálně patologických jevů v celé České republice. Není mi lhostejná bezpečnostní situace v regionu, kde žiju a vychovávám své děti. Proto jsem se ve své práci pro Ústecký kraj na bezpečnost soustředil. Ve městech Ústeckého kraje, která se potýkají se sociálními problémy, jsme úspěšně zavedli projekt Nulové tolerance, který se osvědčil v Litvínově v době, kdy jsem působil ve vedení města.

V oblasti bezpečnosti se také podařilo prosadit řešení problematiky prázdných domů, především v sociálně vyloučených lokalitách, na jejichž demolici mohou města od letošního roku žádat dotaci. Významným tématem, na kterém jsem pracoval, je prosazení zkapacitnění rychlostní komunikace I/27 mezi Mostem a Litvínovem, což je jedním ze zásadních bezpečnostních problémů regionu. Projevilo se to při loňské havárii v areálu UNIPETROLU.

Bezpečnost ale začíná především u prevence kriminality. Ta je nejdůležitější u mladých lidí. Proto prosazuji podporu mládežnického sportu. Uvědomujeme si sociální situaci velké části rodin s dětmi v našem regionu, proto se také snažíme umožnit sportovní aktivity v HC Litvínov všem dětem. Díky dotacím, partnerům občanského sdružení a velkému nasazení všech, kdo se na aktivitách sdružení podílí, se daří udržet členské příspěvky na takové úrovni, aby si je mohli dovolit rodiče všech dětí, které chtějí sportovat.

Zasadil jsem se také o dlouhodobou koncepci sportu v rámci celého kraje, která umožňuje sportování i dětem ze sociálně znevýhodněných rodin a provázání mládežnického sportu s vrcholovými sportovními středisky. Je důležité, aby se v oblasti bezpečnosti a prevence kriminality pokračovalo v nastoleném trendu. Vyvážená kombinace prevence a represe, spolupráce s bezpečnostními složkami a terénní sociální práce pomůžou zvýšit bezpečnost v Ústeckém kraji.

Mgr. Martin KLIKA, MBA kandidát do zastupitelstva Ústeckého kraje za ČSSD

2208retroplakat

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru