Strong Eagle: Patnáct stovek vojáků cvičí na Doupově střelby, seskoky i přežití v přírodě
Ilustrační foto: CC0
Chomutov

Doupov – Až do neděle 10. června pokračuje ve vojenském újezdu Doupov vojenské cvičení Strong Eagle, kterého se účastní přes 1500 vojáků z jednotek, které jsou vyčleněny pro uskupení postavené na bázi 4. brigády rychlého nasazení.

V rámci výcviku se vojáci zdokonalují v bojových střelbách ve dne i v noci, v házení ručních granátů, patrolování, bojových seskocích či taktických činnostech při napadení nepřítelem. Součástí cvičení je přežití v přírodě za ztížených podmínek, přesun na dlouhé vzdálenosti a vševojskové činnosti. Velitelem cvičení je velitel 4. brigády rychlého nasazení plukovník Roman Náhončík.

Strong Eagle je letos největším cvičením pro 4. brigádu rychlého nasazení a současně je také certifikačním cvičením pro 43. výsadkový prapor Chrudim. U výsadkářů se prověřuje jejich plná bojová připravenost a schopnost podílet se jako součást 4. BÚU na společné obraně suverenity a územní celistvosti ČR, na operacích mezinárodního společenství v rámci kolektivní obrany podle článků 4 a 5 Washingtonské smlouvy.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru