Jirkov – Dárci krve v Jirkově získají od města opět tisícikorunu. Příspěvek dostanou držitelé zlaté Janské plakety. Peníze město začne vyplácet od středy 21. října. Informovala radnice.

Ilustrační foto

Město podporuje dárce krve už od roku 2010, kdy skončila pro tyto občany možnost bezplatné městské dopravy. Letos ale po novele zákona o rozpočtových pravidlech museli úředníci hledat nové cesty, jak formálně udílení podpory uchopit. Termín vyplácení se proto posunul z jara na podzim. „Vybrali jsme způsob, kdy město poskytne jednotlivým občanům Jirkova, kterých se to týká, peníze formou finančního daru,“ vysvětlil Jiří Kordanič, vedoucí odboru vnitřní správy a vztahů s veřejností Městského úřadu v Jirkově.

Pro finanční podporu si dárci krve mohou přijít do třetího patra radnice v budově na náměstí Dr. E. Beneše, číslo kanceláře 32. Předložit musí občanský průkaz, kterým doloží trvalé bydliště v Jirkově, dárcovskou legitimaci a kartičku Zlatá plaketa, případně potvrzení od hematologicko-transfúzního oddělení. „Tisíc korun si po vyplnění formuláře vyzvednou
rovnou v hotovosti v pokladně,“ upřesnila mluvčí radnice Eva Dušková. V loňském roce využilo této podpory 194, předloni 167 lidí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru