OBRAZEM: Nejluxusnější Lagarto Café se předvedlo ve velkém stylu
Rodina podniků Lagarto Café se rozrostla o další pobočku v Chomutově. Foto: Lagarto Café
Chomutov

Chomutov - Rodina podniků Lagarto Café se rozrůstá. Dnes se poprvé otevírá zákazníkům pobočka Lagarto Café Galerie Pošta Chomutov.

Zakladatel podniků Lagarto Café Jan Hawelka připravil naprosto dokonalou zkoušku pro svoji druhou pobočku v Chomutově a zároveň pátý podnik pod touto hlavičkou. Nový tým kavárny, v níž na zákazníky čeká i speciální směs podnikové kávy, obstál bez ztráty hvězdičky. Slavnostního otevření pro zvané se zúčastnilo přes dvě stě lidí.

„Jsem rád, že se tu sešlo tolik lidí, řada z nich se zajímavými příběhy. Pozval jsem plno lidí, se kterými jsem díky podnikání v kontaktu, a oni se tu teď společně baví, někteří si začali tykat. Je to příjemná přidaná hodnota tohoto setkání,“ pochvaloval si jednatel společnosti Jan Hawelka.

V centru Chomutova byla o páteční večer atmosféra jako například ve věhlasném pražském kubánském baru La Casa de la Havana. „Jsem nadšený, že jste s námi přišli otevření již pátého Lagarto Café oslavit v tak hojném počtu. Je vás tu o chlup víc, vzhledem k tomu, že účast potvrdilo asi třicet šest lidí,“ rozesmál přítomné při slavnostním proslovu Hawelka. Následně nakrojil slavností dort, který se svým týmem LagartoCakeFactory připravila Dominika Tesařová:

„Zvolili jsme dort, který připravujeme pro speciální příležitosti. Má mandlový korpus, krém je ze šlehačky a mascarpone a vršek je ozdobený čerstvým ovocem. Je to nyní velice trendy a výhodou tohoto dortu je, že se dá velice dobře obměňovat podle přání zákazníka.“

Nutno podotknout, že vše šlapalo jak hodinky. Prosecco teklo proudem, přičemž se nezapomnělo ani na řidiče, kteří měli k dispozici nealkoholickou verzi šumivého vína. Po slavnostním rautu, který připravili kuchaři restaurace Černý Orel z Oseka, se jen zaprášilo, přesto nepřišli zkrátka ani ti, kteří dorazili později. U vstupu hosty vítali ambasadoři a Jan Hawelka stíhal vše – od obcházení hostů, přes pomoc za barem, až po vtipkování při slavnostním proslovu.

„Někde v novinách se psalo, že nápad na vznik Lagarta Café se zrodil, když jsem studoval a ze školy chodil kolem jedné kavárny. Musím to opravit, byl to kebab. Tak třeba se ho jednou dočkáte i od nás,“ smál se Hawelka, který zároveň slíbil, že páté Lagarto je poslední, které otevírá. „Říkám to každý rok a vidíte, jak to dopadlo,“ podotkl mladý podnikatel, kterého by ještě před pár měsíci ani nenapadlo, že další podnik otevře právě v Chomutově.

„Chomutov je na chvostu s výsledky. Nicméně jsme dostali nabídku, která se neodmítá, a věříme, že to zde bude klapat. Navíc musím vyzdvihnout, co v Chomutově dokázal Daniel Raboch – kolega, který k nám přišel hned po škole jako brigádník, pak dostal důvěru za barem, prošel všemi pozicemi a dnes je manažerem v Chomutovce, v které za loňský rok zvedli tržby o pětadvacet procent,“ vyseknul Hawelka poklonu svému kolegovi. Na spolupracovníky má tento sympaťák opravdu štěstí. Lagarto Café v Galerii Pošta vede Lucie Hrdličková, kterou získal v Kadani.

A co na zákazníky čeká v Galerii Pošta? Především je to opravdu luxusní prostor. A celý je dílem překvapivě právě JanaHawelky. „Řekl jsem si, že tentokrát si to zkusím celé zařídit podle sebe. Sedl jsem k internetu a začal objednávat, měl jsem na to dva měsíce,“ pousmál se Hawelka.

Tmavé tapety s luxusními doplňky a řadou barevných akcentů naprosto dokonale podtrhuje zajímavé osvětlení a řada typů podsvícení. Pánský styl prostoru skvěle sedí, protože čelní stěny jsou kompletně prosklené a hosté si mohou vybrat z nejrůznějšího typu sezení.

Zajímavý je i koncept tohoto podniku, kombinuje totiž jak Lagarto Café, tak LagartoDeli. „Samozřejmostí je káva a naše skvělé zákusky, z Deli je tu v nabídce snídaňové menu a velice brzy zahájíme i degustace šumivých vín,“ poznamenal Hawelka. Určitě se tedy Chomutovanům vyplatí sledovat facebook, kde se brzy objeví první termíny.

Fotogalerie

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru