U kadaňské školy vyrostla nová alej, každý strom má u sebe speciální vak na zip
Nová habrová alej.
Chomutov

Kadaň – U 1. Základní školy v Kadani jsou nové stromy. Konkrétně se jedná o 14 habrů. Městu na nové stromořadí finančně přispěla Nadace ČEZ.

Náklady na výsadku stromů byly celkem 80 tisíc korun, z toho Nadace ČEZ přispěla částkou 56 tisíc. „Děkuji za město Kadaň Nadaci ČEZ, která nás podpořila už opakovaně v našem úsilí zajistit obyvatelům příznivější životní prostředí. Věřím, že si lidé z blízkého sídliště novou habrovou alej oblíbí,“ uvedl Miroslav Jancák, referent odboru životního prostředí městského úřadu. 

Starosta města Jiří Kulhánek informoval, že ke stromů byly zkušebně nainstalované zelené zavlažovací vaky. Jsou schopny zajistit týdenní zálivku stromů až ke kořenům. Vak se upíná zipem kolem kmene stromu, naplní se vodou, která poté samovolně vytéká devět hodin. Do vaku se vejde 57 litrů vody.

Projekt s názvem Stromy v ulicích měl za cíl odstranit dosavadní výsadbu stromů známých jako silné alergeny a nahradit ji stromy jiného druhu, omezit prašnost a celkově zlepšit životní prostředí.

0405stromy1

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru