OBRAZEM: Kde je voda? Nechranice mají nyní neobvykle nízký stav
Procházka u obnažené hráze Nechranic. Foto Libor Želinský
Chomutov

Nechranice – Holé kamenité břehy, obnažené těleso hráze, loďky parkující na suchu – tak to nyní vypadá na Nechranicích, největší severočeské vodní nádrži. Hladina přehrady je v těchto dnech extrémně nízko. Vodohospodáři nádrž odpouštějí už od března kvůli plánovaným opravám.

Jindy zatopené břehy tak nyní slouží lidem k procházkám a neobvyklé podívané. Trochu složitější je to pro chataře, kteří rádi rybaří nebo si zajezdí na lodičce. K vodě to teď mají mnohem dál, jejich chaty ční vysoko nad hladinou.

Nízký stav vody potrvá celý tento rok včetně letní rekreační sezony. Hladina je nyní asi o čtyři metry níže, než je obvyklá situace, na kterou jsou lidé zvyklí.

Další podrobnosti a zajímavosti o změnách na přehradě si můžete přečíst ZDE.

Podívejte se na fotografie v galerii pod článkem.

Fotogalerie

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru