Chomutov – Chomutovští radní schválili zřízení druhé přípravné třídy při Základní škole na Zahradní, a to od 1. září 2015 na dobu neurčitou. V souvislosti s chomutovskými školami přichází ještě jedna změna, na základě požadavku ředitelů základních škol představitelé města projednali a schválili navýšení kapacity školních družin čtyř základních škol. I v tomto případě se účinnost váže k začátku nového školního roku.

zs příkopy 76

Přípravná třída na Zahradní

„Jedná se o třídu pro sociálně znevýhodněné děti v posledním roce před zahájením povinné školní docházky, u kterých je předpoklad, že zařazení do přípravné třídy vyrovná jejich vývoj," sdělila vedoucí odboru školství Dagmar Mikovcová. Se zřízením musí ještě souhlasit krajský úřad.

Přípravné třídy jsou v Chomutově provozovány už od roku 2003. Podle potřeby byly přípravné třídy otevřené v základních školách v ulicích Na Příkopech, Ak. Heyrovského, nyní jsou ve školách na Písečné, Zahradní a v ulici 17. listopadu, pro nový školní rok bude Chomutov žádat o celkem šest přípravných tříd.

Kapacita školních družin

Důvodem úpravy je nárůst počtu žáků prvního stupně a v těchto školách již byla kapacita naplněna a ředitelé museli další zájemce odmítat. Na Základní škole Na Příkopech tak bude v družině od září místo 150 již 180 dětí, stejně jako ve škole v Hornické ulici, ve škole ve Školní nově 165 dětí oproti současným 125 a ve škole v ulici Ak. Heyrovského 150, což je o 30 více než nyní.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru