Neobvyklé exkurze. Děti si zkouší vysypat popelnici nebo čistit chodník
Část exkurze se odehrává v provozní části areálu technických služeb. Foto: 3x Technické služby Chomutov
Chomutov

Chomutov - Chomutovské technické služby pomáhají motivovat děti ke třídění odpadů. Pořádají exkurze, kde školáky a předškoláky seznamují s tříděním i s nakládáním s odpady.

“Pro děti připravujeme zábavný program, který je nenásilnou formou hry vtáhne do problematiky třídění odpadů. Část je teoretická, ale mnoho věcí si děti mohou zkusit nebo osahat. Spolupráce se školkami i školami je velmi dobrá, exkurze se tedy budou konat i nadále,” uvedl ředitel Technických služeb města Chomutova Zbyněk Koblížek.

V druhém pololetí loňského roku uspořádaly Technické služby exkurze pro čtrnáct skupin dětí z mateřských škol a pro jednu třídu základní školy. “Když k nám děti přijdou, mnoho věcí o třídění odpadů již znají. To nás těší. My jim tedy ukážeme v praxi to, co se učily teoreticky. Baví je například určování materiálů, ale nejvíce se zajímají o naší techniku,” uvedl provozně-technický náměstek Miroslav Šulta.

0203exkurze1

Při návštěvě si děti například prohlížejí fotografie z činnosti pracovníků Technických služeb a hádají, co lidé na snímcích dělají. Připravená je také pohádka o třídění odpadů, zábavné puzzle nebo labyrint. “Dále si mohou prohlédnout výrobky, které vznikly z tříděného odpadu,” doplnil Miroslav Šulta.

Druhá část exkurzí se odehrává v provozní části areálu technických služeb. Děti si vyzkouší vysypat kontejner do svozového vozu, mohou se i svézt, stříkají proudem vody nebo čistí kousek komunikace za dohledu odpovědných pracovníků.

0203exkurze3

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru