Chomutov - Kvalitní a čerstvé potraviny, ovoce a zelenina od malých výrobců a místních pěstitelů budou opět k dostání na Severočeských farmářských trzích, jejichž pátá sezona začíná letos již tento týden.

Farmářské trhy vloni před teplickou Olympií. Foto: Oldřich Hájek

První trhy byly v úterý 24. 2. v Ústí nad Labem na Mírovém náměstí, následují v pátek 27. 2. v Teplicích u OC Olympia a v sobotu 28. února na náměstí 1 máje v Chomutově. Na začátku března se připojí i ostatní místa – 6. 3. Teplice, nám. Svobody, 11. 3. Kadaň a 18. 3. Litvínov. V průběhu jara se Severočeské farmářské trhy uskuteční i v dalších městech – Jirkově, Klášterci nad Ohří a Štětí.

„Letos začínáme už na konci února, protože jsme hned na začátek připravili první z tematických trhů, kterými letos chceme farmářské trhy zpestřit. Budou to trhy, které doplní zabijačkové hody. Kromě rozšířené nabídky nákupu zabijačkových pochoutek od různých řeznických mistrů bude přímo na místě i možnost ochutnat teplý prejt, jitrnice, ovar, polévku nebo guláš," uvedl Adam Weber z Českého umu a doplnil: „Při oficiálním pátečním zahájení Severočeských farmářských trhů u teplické Olympie bude dokonce možné získat jitrnice zdarma."

Jaké další novinky si pro nás pořadatelé připravili?

„Na letošní rok připravujeme více tematických trhů, jako například jahodové, medové, jablečné či mezinárodní. Chceme tak trhy ozvláštnit a nabídnout zákazníkům větší pestrost," řekl organizátor trhů Adam Weber. „Kromě tradičních prodejců se na trzích objeví i prodejci noví, abychom rozšířili nabídku a sortiment. Rádi bychom také zvýraznili oceněné výrobce a výrobky, kteří obdrželi značku Regionální potravina nebo Potravina kraje Přemysla Oráče."

Jak je to s kvalitou potravin nabízených na farmářských trzích?

„Český um, který pořádá Severočeské farmářské trhy, jako jediný v kraji své prodejce důkladně prověřuje a certifikuje. Tím zaručujeme, že na námi pořádaných trzích se prodávají potraviny kvalitní, s jasným původem a tak, jak se má. Tedy že se dodržují všechny předpisy a nařízení, které prodej potravin upravují," uvedla manažerka trhů Klára Polívková.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru