Chomutov – Od prvního prosince končí platnost dosud vydávaných cestovních dokladů bez strojově čitelné zóny, tj. na počkání. Tato změna souvisí s nařízením Rady Evropy.

pas92

„Od příštího roku musí být všechny cestovní doklady opatřeny strojově čitelnými údaji, což znamená, že se již nebudou vyrábět na přepážkách úřadů, ale centrálně v Praze. Zhotovení dokladu proto již nebude na počkání, ale do pěti pracovních dnů," uvedla vedoucí oddělení správních činností Věra Krupičková. Doklady bude vyrábět Státní tiskárna cenin v podobném režimu, jako je tomu již několik let u řidičských průkazů, tzv. „blesků".

Tento cestovní doklad vyhotovený ve zkrácené době s platností na 5 let by měl stát žadatele 2 tisíce korun, s platností na 10 let pak 4 tisíce korun. Dostupnost dokladu žadateli uspíší elektronická služba chomutovského magistrátu, kdy po doručení dokladu z Prahy bude žadatel v SMS okamžitě vyrozuměn o možnosti vyzvednutí si nového dokladu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru