Chomutov - Chomutované dávají stále více přednost živým vánočním stromkům před umělými. Dokazuje to počet tun svezených stromků z velkoobjemových kontejnerů. Technické služby svezly přes třicet tun vánočních stromků, které lidé vhodili do velkoobjemových kontejnerů.

Likvidace vánočních stromečků v Chomutově. Foto: TS Chomutov

"Tyto nádoby k tomu byly určené. Je však nutné upozornit, že ne všichni obyvatelé si dali tu práci odnést stromek až na stanoviště a raději ho nechali u kontejneru na komunální odpad," uvedl náměstek primátora Martin Klouda.

Množství odstrojených stromků se oproti loňsku téměř zdvojnásobilo, loni technické služby svezly sedmnáct tun, letos jednatřicet. Velkoobjemové kontejnery určené na odzdobené vánoční stromky byly na čtrnácti stanovištích přes týden. "Přesto byla jejich podstatná část volně odkládána občany u běžných stanovišť kontejnerů na směsný komunální odpad. Volně odložené vánoční stromky jsou průběžně sváženy nákladními vozy, čímž dochází ke zvýšení nákladů na jejich svoz," upozornil vedoucí odpadového hospodářství Marek Pohl.

Ze stromků se nyní stane kompost. Větve i kmeny jsou nejprve nadrceny na malé kousky, poté je společně s ostatním bioodpadem přemění fermentor na kvalitní kompost. Ten si lidé budou moci zdarma odvážet zhruba od poloviny března.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru