Chomutov - Technické služby jsou neustále se rozvíjející organizací. Dokazuje to počet novinek v technice, činnosti i službách každý rok. Ten loňský nebyl výjimkou. "Technické služby se neustále snaží zkvalitnit svou práci a také se co nejvíce přiblížit lidem. Loni přišly hned s několika nápady a návrhy, které realizovaly a dobře fungují. Nepochybuji, že tento trend bude pokračovat," uvedl náměstek primátora Martin Klouda.

Je to přesně rok, co si lidé mohou zavolat o vyvezení kontejneru na tříděný odpad. Technické služby loni v lednu nalepily na všechny nádoby pro separovaný odpad štítky s kontaktními údaji. Pokud se kontejner naplní dříve, než je naplánován jeho svoz, lidé mohou zavolat nebo napsat na dispečink a ten ho nechá co nejdříve vyvézt. "Je to vlastně forma motivace, aby lidé více třídili odpad. Chápeme, že když někdo přišel ke kontejneru s větším množství třeba skleněných lahví a neměl je kam vyhodit, tak je hodil do nádoby na komunální odpad. To se nyní již nestává, v kontejnerech na separovaný odpad může být i díky obyvatelům stále místo," uvedl ředitel Technických služeb města Chomutova Zbyněk Koblížek.

V oblasti odpadů nastaly loni ještě další změny. Organizace vybudovala novou pojezdovou plochu u lisu na odpad, tedy místo, po které přijíždějí náklaďáky. Nová plocha zajistí větší bezpečí pro zaměstnance, usnadní a urychlí nakládání odpadu z lisu, tím pádem šetří životní prostředí.

Od září nabízejí technické služby další produkt, který mohou využít lidé. Betonové kamenivo ze zrecyklovaných betonových ker obyvatelé města využívají jako náhradu kameniva do konstrukčních vrstev komunikací, k terénním úpravám, zásypům inženýrských sítí nebo do podloží chodníků.

Na začátku loňského roku zbouraly technické služby nevyužívanou budovu na hřbitově v Beethovenově ulici, tím vzniklo více prostoru pro urnové pomníčky. Budova tak přestala hyzdit okolí. Pietní vzhled místa pak doplnil v říjnu opravený křížek poblíž kaple. Původně měl křížek pískovcový základ, u kterého lidé zapalovali svíčky. Pískovec se od nich nahřál, ze země pak nasával vodu a v zimě praskal. Nakonec už litinový křížek neudržel, ten spadl a rozbil se. Křížek má nyní základ ze žuly, je svařený a nově natřený.

Nejrůznějšími barvami rozzářily město v létě nové záhony, které technické služby zjara osadily. Ty vznikly na křižovatce ulic Palackého a Pražská, Klicperova, Matěje Kopeckého, u autobusové zastávky v Palackého ulici a před obchodním centrem Chomutovka.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru