Ráno pořádně přituhlo! Víme, jak dlouho holomrazy vydrží
Ilustrační foto: CC0
Chomutov

Ústecký kraj - Až k mínus devíti stupňům Celsia v úterý ráno spadly teploty v Ústeckém kraji. Ale nebojte, kdovíjak žhavé ty mrazy dále v týdnu zase nebudou. Jejich jakože ráznost bude dále záviset na oblacích – bude-li jich v noci málo, tak ráno jakoby přituhne, v opačném případě rtuti teploměrů nikterak hluboko klesat nebudou (protože zhatí radiační ochlazování).

Podívejme se nyní, jak by mohl (měl) vypadat teplotní průběh údobí do 11. února 2018. Chcete-li bezprecedentně korektní předpověď, budete se muset odstěhovat do jiné dimenze. V té pozemské je totiž na počítačích závislá meteorologie dosti labilní. Upřímně, nejen samotná Světová meteorologická organizace otevřeně přiznává, že většina pochodů v atmosféře (od nichž se odvíjí charakter počasí) prozatím nebyla pochopena (přitom ale zároveň káže, co je možné a co ne – kocourkov je všude, přátelé).

Takže ty teploty:

  • 6. 2. 2018: nejnižší kolem -5 až -7 °C, nejvyšší okolo -2 až 0 °C
  • 7. 2. 2018: nejnižší kolem -2 až -4 °C, nejvyšší okolo 1 až 3 °C
  • 8. 2. 2018: nejnižší kolem -3 až -5 °C, nejvyšší okolo 0 až 2 °C
  • 9. 2. 2018: nejnižší kolem -3 až -5 °C, nejvyšší okolo 0 až 2 °C
  • 10. 2. 2018: nejnižší kolem -2 až -4 °C, nejvyšší okolo 1 až 3 °C
  • 11. 2. 2018: nejnižší kolem -2 až -4 °C, nejvyšší okolo -1 až 1 °C

Co se srážek týče, všech 168 hodin nejspíše proběhne v režimu Sahara, takže ani ň. Zajímá-li Vás, jak to bude s mráčky, tak není to vlastně jedno? I kdyby náhodou svítilo sluníčko, stejně to na posed venku nebude a ani při případném rodinném výletu do obchodního centra sluneční paprsky tím stežejním nebudou... Teď trochu vážně – buď bude slunně, nebo se bude angažovat nízká oblačnost. Prostě takový normální zimní týden... Z pohledu lyžařů a těžařů (provozovatelů lyžařských areálů) dozajista povedený.

Holomrazům v nížinách (leckde i výše) zdar!

(soj)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru