Chomutov – Silný vítr, který v nárazech dosahoval až 125 kilometrů za hodinu, a tání sněhu zaměstnaly v sobotu hasiče v celém Ústeckém kraji. Jednotky musely řešit čtyřicet událostí.

Jak uvedl mluvčí krajských hasičů Lukáš Marvan, jen v okrese Chomutov vyjeli hasiči k dvanácti případům. „Například v Strupčicích se vyléval potok z břehů. V Kadani a v Jirkově spadl strom na plot rodinného domu. Ostatní zásahy byly výjezdy k popadaným stromům a odstraňování větví na komunikacích," řekl mluvčí hasičů.

Meteorologové nadále varují před silným větrem, přesto předpovídají jeho slábnutí. „V neděli očekáváme i nadále silný nárazovitý vítr, s nárazy v nižších polohách kolem 55 km/h, na hřebenech hor kolem 70 km/h. Bude polojasno až oblačno, postupně místy přeháňky, nad 500 metrů nad mořem sněhové. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 2 až 5 °C, na horách -1 až 2 °C," uvedl ústecký meteorolog David Král z Českého hydrometeorologického ústavu na Kočkově v Ústí nad Labem.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru