Chomutov – Začátek roku patří každoročně Třem králům, ani letos tomu nebude jinak. V tomto roce odstartuje Tříkrálovou sbírku na Chomutovsku již dnes od 17.00 hodin charitativní koncert pěveckého sboru Happy Smile v Rytířském sále na radnici. Výtěžek z dobrovolného vstupného pak obohatí částku vybranou koledníky.

Letos se poprvé lidé v Ústeckém kraji se Tři králi setkali 2. ledna, kdy Kašpar, Melichar a Baltazar vystoupali na horu Říp. Foto: archiv Charita Česká republika
V ulicích města se Chomutované setkají s Kašparem, Melicharem a Baltazarem o den později, kdy až do 12. ledna, kdy budou moci přispět do kasiček na pomoc handicapovaným, nemocným, matkám s dětmi v tísni a dalším jinak znevýhodněným skupinám lidí. „Každoroční vybraná suma ukazuje, že Chomutované mají srdce na pravém místě, a opravdu jsem rád, že máme možnost pomoci s organizováním sbírky," řekl primátor Jan Mareš.

Mezi hlavní akce letošní Tříkrálové sbírky bude patřit již tradiční průvod, který 6. ledna dorazí odpoledne na náměstí 1. máje. Tady již bude připraven stánek s gulášem, svařákem či perníčky a pro děti malování na obličej. „Každá skupinka koledníků musí mít doprovod minimálně jedné dospělé osoby, která je povinna se na požádání prokázat průkazkou vydanou litoměřickým biskupstvím a mít zapečetěnou kasičku s nálepkou Charita ČR," řekla ředitelka Oblastní charity Chomutov Denisa Albrechtová.

Šárka Schönová, tisková mluvčí města, doplnila, že hokejové utkání Chomutov - Most, které se uskuteční 10. ledna, bude mít také dobročinný podtext.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru