Chomutovsko – Začátek projekce byl minutu po půlnoci, celý film trvá 144 minut. Nejnovější snímek Petera Jacksona, Hobit: Bitva pěti armád, vstoupil dnes v noci na česká filmová plátna a nástup to byl dobrý. Ani pokročilá hodina či délka snímku filmové fanoušky od návštěvy kin neodradila, do Světa, Hvězdy a Egerie přišlo dohromady 281 diváků.

Spokojenost...

„S půlnoční návštěvností jsme spokojeni. Na premiéru se přišlo podívat 110 diváku, což vzhledem k vysílacímu času považujeme za velký úspěch," pochvaluje si obsazenost kinosálu vedoucí kadaňské Hvězdy Karolína Nejepsová (kapacita kina je 200 míst – pozn. redakce). „Oproti loňskému roku, kdy jsme stejným způsobem uváděli druhý díl Hobita, jsme dokonce zaznamenali nárůst. Tehdy přišlo 78 lidí," dodává ještě šéfka.

Podobná slova zaznívají i z Chomutova. Tady na noční závěr velkolepé trilogie vyrazilo 151 fanoušků (kapacita 223). „Je to moc hezké číslo. Vloni přišla tak polovina, takže úspěch. Podle rezervací to dokonce vypadalo ještě lépe, někteří si to ale asi rozmysleli," říká programová referentka kina Svět Dana Tomášková.

Na Klášterec padla únava

A právě blokované rezervace dávaly tušit zajímavou návštěvnost i v Klášterci, tam to nakonec ale až tak nevyšlo. „Zarezervovaných vstupenek jsme měli hodně, bohužel, těch odvážných nakonec přišlo pouze dvacet," uvádí programová referentka klášterecké Egerie Petra Hybnerová a pokračuje, „je to škoda, na druhou stranu ale zase přijde více lidí na další projekce."

S těmi pak naše kina nešetří. V Chomutově dnes kromě noci běžel Hobit od 15, 17 a 19 hodin, další dvě pokračování jsou na programu zítra a v sobotu a dočkáme se i v neděli. Dvakrát bude v sobotu Hobit i v Klášterci, v Kadani pak do neděle dokonce nedávají nic jiného (dnes 20.00, pátek 2x, sobota 2x, neděle 2x). Pozadu nezůstává ani Jirkov, tady si kino nechalo premiéru na dnešní sedmnáctou hodinu a film půjde znovu zítra a dvakrát v sobotu. A kdybyste náhodou tento týden nemohli, nemusíte zoufat, všechna kina zařadili snímek i do programu příštího týdne.

hobita1112

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru