Jirkov - Pětadvacet zastupitelů a zastupitelek se v pondělí 24. listopadu sešlo v jirkovském kulturním domě, aby složili slib, zvolili starostu, místostarostu a radní. Podle všeobecného očekávání dosavadní starosta Radek Štejnar a místostarostka Dana Jurštaková své pozice obhájili.

jirkov2611

Radka Štejnara, kterému projevilo v komunálních volbách sympatie a důvěru nejvíce voličů z celého města, navrhl na post starosty za vítěznou ČSSD dosavadní radní Michal Šáda. Štejnarovo osmileté působení ve vedení města ocenila většina zastupitelů, sedm zástupců opozice (ANO 2011 a Svobodní) ruku nezvedlo.

Na místostarostovské křeslo navrhl Michal Bečvář za ODS Danu Jurštakovou, která nastoupila do funkce v polovině roku 2012 po odstoupivším Stanislavu Moutelíkovi. I ona svůj post před většinou zastupitelů obhájila.

Přítomní politici také ustanovili sedmičlennou radu. Ke stolu se starostou a místostarostkou usedne Michal Šáda a Jiří Tláskal (ČSSD), Jaroslav Cingel a Jan Bošina (KSČM) a Zdeněk Hlinovský (PRO Sport a zdraví).

Na zasedání se také rozhodlo, kdo povede finanční a kontrolní výbor. Prvně jmenovaný byl svěřen do rukou Michalu Bečvářovi za ODS, výbor kontrolní pak povede Jiří Banovský z ANO 2011.

V nejbližších dnech budou na webu města Jirkova zveřejněny fotografie všech zvolených zastupitelů včetně jejich kontaktních e-mailových adres či telefonů. Další zasedání proběhne ještě letos, 15. prosince, řešit se budou nejnutnější body pro chod města. „Zdržení kvůli napadení platnosti voleb doženeme, teď je hlavně potřeba schválit rozpočet, abychom mohli dále pracovat," komentuje to starosta Radek Štejnar.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru