Chomutovsko – Tři stížnosti z Chomutova, dvě z Křimova, jedna z Výsluní a jedna z Jirkova. Přesně v tolika případech rozporovali žalobci u Krajského soudu v Ústí nad Labem volební průběh ve svých městech a obcích. O stížnosti musí justice rozhodnout do dvaceti dnů od jejího podání, do té doby nemohou nově zvolení zastupitelé nastoupit do svých funkcí. Jako první z Chomutovska se výroku dočkali v Jirkově.

jirkov1111

200 za list

Žalobu na jirkovské volby zaslal současný zastupitel za stranu Česká nezávislá Michal Batrin. Ten v právě proběhlých volbách figuroval jako lídr na kandidátní listině „Otevřené radnice s podporou Iniciativy za MHD zdarma", tato strana nakonec skončila s 4 125 hlasy těsně pod pětiprocentní hranicí a tudíž bez jediného zastupitelského křesla. Pan Michal Batrin ve své stížnosti uváděl mimo jiné třeba to, že někteří voliči byli v oba dny voleb sváženi k volebním urnám se zaškrtnutými lístky pro stranu ČSSD, a za hlasování měli inkasovat 200 korun.

ZAMÍTNUTO

O stížnosti navrhovatele rozhodl soud právě dnes a jeho verdikt byl zamítavý. Soud konstatoval, že v předmětném řízení se tyto skutečnosti neprokázaly a tudíž nebyly splněny předpoklady pro vyslovení neplatnosti hlasování nebo voleb do zastupitelstva.
Do patnácti dnů bude jasno

Co se Jirkova týká, je rozhodnuto a nic již nebrání první oficiální schůzce nových zastupitelů. Ustavující zasedání, které zvolí vedení a radu města, musí být svoláno do patnácti dnů od rozhodnutí soudu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru