Chomutov – Strážníci chomutovské městské policie zachránili život ženě, která v úterý zkolabovala v Holešické ulici. Oživovali ji až do příjezdu záchranářů. Profesionální zásah strážníků pochválil sám lékař.

Na ženu bez známek života upozornila hlídku v Holešické ulici vyděšená kolemjdoucí, která dotyčnou objevila. Strážníci okamžitě zahájili resuscitaci, kterou vykonávali až do příjezdu přivolané záchranky. Shodou náhod šla okolo lékařka, která strážníkům také s oživováním pomáhala. Následně si ženu převzali do péče zdravotníci.

Profesionální zásah strážníků, bez kterého by žena nepřežila, pochválil lékař, který telefonicky hovořil s vedením městské policie. Dokonce se dostalo i na otázku možnosti získání resuscitačního přístroje pro strážníky. Ti se totiž často ocitnou na místě ještě před zdravotníky a mohli by díky defibrilátoru výrazně přispět k záchraně životů.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru