Chomutov – Nadcházející týden se ponese ve znamení celorepublikové akce, od 6. do 12. října probíhá v pořadí již 18. ročník Týdne knihoven. Co pro vás na následujících sedm dní připravili chomutovští knihovníci? Je toho opravdu požehnaně, od burzy vyřazených dětských knih, přes výroční výstavky velkých autorů a s nimi spojené kvízy až po v našem městě premiérové Listování.

knihovna

Burza knih

Burza dětských knih může být skvělou šancí, kterak pořídit literaturu za minimální peníz. Cena jednotlivých titulů se bude pohybovat od pěti do padesáti korun a prodej bude probíhat u studovny ve druhém patře chomutovské knihovny. Přijít můžete kromě úterý každý všední den od 9 do 18 hodin, v sobotu pak od 9 do 12 hodin.

Kvízy a výroční výstavky

Tematické výstavky a s nimi spojené kvízy o ceny (tři roční průkazky do knihovny pro každou soutěž) můžete navštívit v oddělení beletrie a v oddělení dětském. V beletrii to bude k desátému výročí úmrtí mistra literatury Arthura Haileyho, u dětí pak půjde o poctu Ondřeji Sekorovi (115. výročí jeho narození).

Další výstava bude probíhat v oddělení naučném, tady si můžete prohlédnout knihy ke Světovému dni duševního zdraví (10.10.)

Nedělní „Listování"

Akce se zvláštním názvem Listování se v Chomutově představí úplně poprvé. O co půjde? Jedná se o propojení divadla a literatury, tedy takový zvláštní druh scénického čtení, který v podání profesionálních herců předkládá divákům poutavou formou nový zážitek z četby.
Vydejte se na čtvero představení, jsou zcela zdarma a konat se budou v neděli 12. října od: 1/ 11.00 hodin – Jiří Trnka – Zahrada; 2/ 13.00 hodin – Pavel Šrut – Lichožrouti; 3/ 14.30 hodin – Petr Morkes – Komisař Vrťapka; 4/ 16.00 hodin – Miloš Kratochvíl – Pachatelé dobrých skutků.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru