Karlovarsko - Stavební práce probíhají na jezech Jindřichov, Černý Mlýn a Loket – dolní. Dělají se tady výstavby přechodů na zprůchodnění pro ryby a další vodní živočichy. Po dokončení staveb budou konstrukce pomáhat i vodákům obdobně jako vodácké propusti. V této souvislosti vodohospodáři varují: „Respektujte prosím značení na jezech, přenášejte lodě a v žádném případě nesplouvejte ani nevstupujte do obvodu staveniště! Zde není obecně možné vodákům ani veřejnosti zajistit bezpečí."

vodáci188Vodáci značení nerespektují

„Asi nejkrizovější je situace na dolním jezu v Lokti, kde vodácká veřejnost nerespektuje značení se zákazem splouvání a ocitá se na území staveniště," říká tiskový mluvčí Povodí Ohře Jan Svejkovský. Přenášení jezu je v Lokti dlouhé cca 250 m, a to je pro vodáky se značným závažím zřejmě oním impulzem k nerespektování značek. „Jez není za běžných okolností nebezpečný. Na staveništi však riziko existuje a není malé," varuje Svejkovský.

Pod mostem doleva, na ostrov a zpátky na řeku

Dolní loketský jez je nutné obejít netradičně po levém břehu (myšleno ve směru proudění vody). Výstup je možný pod železničním mostem vlevo, dále na ostrov a zpět na vodu. „Z výše popsaných důvodů žádáme vodáky, aby se k dolnímu jezu v Lokti přibližovali pouze podél levého břehu a pod železničním mostem Ohři na čas opustili," dodává Svejkovský.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru