Chomutov – Tematické cvičení se uskutečnilo včera dopoledne v areálu letního stadionu na Zadních Vinohradech a mělo prověřit připravenost profesionálních hasičů z chomutovské stanice. Námětem byla záchrana dvou nezletilých osob z osvětlovacího stožáru.

hasičititul78

Výškový šok

Po neoprávněném výstupu na horní plošinu třicetimetrového sloupu se u jedné z osob projevil hypoglykemický šok. Druhá osoba tuto skutečnost nahlásila na tísňovou linku. Lezci museli osobě s hypoglykémií aplikovat injekci s glukagonem a pomocí lanové techniky ji následně spustit na zem.

„Trénujeme, abychom v terénu byli bezchybní"

„Celé cvičení trvalo zhruba hodinu. Vyskytly se nám při něm určité menší problémy, ale právě proto trénujeme, abychom předcházeli komplikacím při reálném zásahu," vysvětluje ředitel Územního odboru Chomutov Petr Klíma.

hasičib78

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru