Krušné hory – K nehodě došlo včera v odpoledních hodinách, čtyřiašedesátiletý turista upadl při sestupu po stezce z Blatenského vrchu v místě zvaném Vlčí jámy (Krušné hory – Horní Blatná - 12 kilometrů do Božího Daru). Záchranáři povolali na pomoc vrtulník.

zranenyturista18

Poraněná páteř

Horskou službu v Krušných horách požádal o spolupráci dispečink Zdravotnické záchranné služby karlovarského kraje v půl páté. „Podle informací, které jsme dostali, si měl muž během pádu poranit páteř. Ihned jsme vyrazili na místo nehody a vzhledem k těžko přístupné lokalitě jsme kromě našeho zásahového vozidla vypravili i terénní čtyřkolku," uvádí k okolnostem včerejšího výjezdu Zdeněk Mašek, zasahující člen Horské služby Krušné hory. „Jakmile záchranáři dorazili ke zraněnému a vyšetřili jej, podezření na poranění páteře se potvrdilo. Ihned mu tedy nasadili krční límec a umístili jej do vakuové matrace," dodává ještě Mašek.

Na pomoc letěla armáda

Ani další část záchranné akce nebyla nic jednoduchého. „Muže jsme museli transportovat někam, kde bychom jej mohli předat zdravotníkům. To ale vyžadovalo časově náročnou akci a kromě toho by takový převoz mohl být pro zraněného bolestivý a nebezpečný," popisuje záchranář s tím, že o pomoc tedy byla požádána Letecká záchranná služba Armády ČR.

Zraněný turista byl následně převezen do Horní Blatné a poté předán posádce vrtulníku. Ten muže transportoval do plzeňské Fakultní nemocnice.

Varování náčelníka

„Krušné hory vypadají zdánlivě jako mírné a pro turisty pohodlné pohoří. I u nás se ale najdou místa, kde může dojít k těžkému zranění. Všem proto doporučuji maximální opatrnost, a to i na značených turistických stezkách," varuje náčelník Horské služby Krušné Hory Miroslav Güttner.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru