V Chomutově se začnou častěji vyvážet popelnice na separovaný odpad
Papír a plast se bude svážet dvakrát v týdnu, dosud to bylo jednou.
Chomutov

Chomutov - Technické služby budou od začátku příštího roku častěji svážet separovaný papír a plast. Objem vytříděného odpadu se totiž zvyšuje. Na jaře se zvýší též počet svozových míst biodpadu. 

“Je stále více separovaného odpadu, proto zvyšujeme kapacitu svozů. Papír a plast budeme svážet dvakrát v týdnu, dosud to bylo jednou,” uvedl ředitel Technických služeb města Chomutova Zbyněk Koblížek s tím, že organizace obdržela od města vyšší příspěvek právě na svoz odpadu. Zvýší se i komfort pro obyvatele města, v některých místech se zkrátí docházková vzdálenost ke kontejnerům, protože jich bude více.

Kvůli těmto změnám bude upravený svoz komunálního odpadu v některých lokalitách. Místo úterý se budou malé popelnice v lokalitě Horní Ves svážet ve čtvrtek. Jedná se o oblast ohraničenou ulicemi Moravská, Bezručova, Jiráskova, Blatenská, Cihlářská, Václavská a Svahová a k nim přilehlých ulic. “K další úpravě přistoupíme v lokalitě Zátiší, kde budeme komunální odpad svážet ve středu, místo ve čtvrtek. Firemním zákazníkům budeme papír svážet v úterý, místo v pondělí,” upřesnil Miroslav Šulta.

Od dubna, kdy začne svoz bioodpadu, se navýší počet svozových míst. “Chceme do svozu odpadu zapojit více rodinných nebo i panelových domů. V návaznosti tedy bude podle potřeby navýšen počet nádob,” řekl provozně-technický náměstek Miroslav Šulta.

Technické služby také začátkem roku pořídí další svozový vůz a přijmou nové zaměstnance.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru