Chomutov – Ve své péči mají Technické služby jezírko v Městském parku a na Březenecké. Vodní hladiny se kontrolují dvakrát týdně a téměř při každé kontrole se z nich loví nečistoty. Jedná se o větve či rostliny, výjimkou však není ani nepořádek vhozený vandaly.

jezirka247

„Jezírko s odpadky ztrácí svůj význam"

„Jezírka by měla sloužit především pro ozdobu a zpestření městského prostředí. Lidé si k nim chodí odpočinout a načerpat nové síly. Pokud k takovému místu přijdou a je zaházeno odpadky, ztrácí svůj význam," uvádí náměstek primátora Martin Klouda.

Pracovníci Technických služeb čistí jak vodní hladinu, tak i okolní břehy. „Na Březenecké kontrolujeme také česla, a pokud jsou zanesená, vyčistíme i ta," doplňuje vedoucí provozovny Veřejné zeleně Technických služeb města Chomutova Daniel Voborník.

PETky, kryty lamp, odpadkové koše

Jezírka i jejich okolí bývají zanesena větvemi či odumřelými rostlinami, o „bordel" se ale nezřídka postarají také vandalové. „Setkali jsme se už například s vhozeným odpadkovým košem nebo kryty od lamp veřejného osvětlení, často vodu někdo znečistí pytlíky či plastovými lahvemi," podotýká Voborník.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru