Nechranice – Jezdíte se koupat na Nechranickou přehradu? Pak byste měli vědět, že kvalita vody tady v současné době není stoprocentní. Zhoršenou jakost zaznamenalo při pravidelném měření Povodí Ohře, o výsledcích informoval mluvčí společnosti Jan Svejkovský. Co to pro vás znamená?

koupani197

Rozsivky a sinice

Povodí vodu označilo jako vhodnou ke koupání, ale se "zhoršenými smyslově postižitelnými vlastnostmi". Z mikroskopického obrazu vyplývá, že ve vodě již jsou patrné rozsivky a sinice, které mohou být potenciálně toxické. Po vykoupání proto hygienici doporučují sprchu.

Kvalitu koupacích vod v sezóně Povodí Ohře pravidelně monitoruje na nádržích Skalka, Jesenice a Nechranice," uvedl Jan Svejkovský. Nejlepší voda je nyní v Jesenici v kempu Rybářská bašta, další vody jsou srovnatelné s Nechranicemi.

Na šestnáct rekreačních ploch v kraji dohlížejí také hygienici. Na většině z nich zatím nezaznamenali problémy, horší kvalitu vody má jezero v Chabařovicích.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru