Chomutov – Na dlouho očekávaný okamžik, tedy projednávání „petice proti hazardu", dnes v Chomutově nakonec nedošlo. Magistrát dospěl k závěru, že formální náležitosti vykazují podstatné nedostatky a petice k zastupitelům nedoputovala. „Vyzvali jsme zmocněnce přípravného výboru k doplnění nedostatků, teprve poté se návrhem mohou zabývat orgány města," sdělil tajemník magistrátu Theodor Sojka.

automat166Podpisů bylo o devět set méně

Petice občanů k tomu, aby zastupitelé města vyhlásili referendum o úplném zákazu hazardu ve městě, byla na magistrát podána koncem května. Všechny náležitosti podání byly prověřeny v zákonem stanovené lhůtě. „Zmocněnci přípravného výboru avizovali, že předávají magistrátu 4 100 podpisů, ve skutečnosti jich na podpisových arších bylo 4 006," říká chomutovská tisková mluvčí Šárka Schönová a pokračuje, „po kontrole správnosti, zda jsou uvedené všechny zákonem předepsané náležitosti, zda podepsaní jsou plnoletými občany Chomutova a vytřídění násobných zápisů stejných lidí, zbylo 3 209 relevantních podpisů."

Finální číslo je na referendum málo

Zákon ukládá, aby návrh na vyhlášení referenda podepsalo 10% oprávněných voličů. V případě Chomutova by tak toto číslo muselo být 3 923. „Magistrát celý postup konzultuje s příslušnými orgány dozoru a kontroly veřejné správy," podotýká ještě Schönová.

„Počkáme, zvážíme, uvidíme"

Dnešní výsledek se nijak moc nelíbí strůjcům celé akce, občanské iniciativě Nechceme žít v Palermu. „S tím, že nám radnice bude házet klacky pod nohy, jsme počítali a jsme na to připravení. Počkáme si na doručení oficiálního stanoviska z magistrátu, a pak zvážíme, zda necháme podpisy přepočítat soud," uvádí mluvčí iniciativy Tereza Dvořáková.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru