Jirkov – Nové chodníky rostou v Jirkově hned na několika místech, ve většině by jejich výstavba měla být dokončena ještě tento měsíc. Celková částka na renovace překročí tři miliony korun.

chodnik126

Palacká / Mostecká

A kde nové „cesty" pro chodce budou? Například v Mostecké ulici. Lidem tady vadilo, že přecházejí rušnou silnici z Palackého (výjezd z Jirkova na Most) bez přechodu pro chodce, město na základě jejich petice uvolnilo na výstavbu chodníku 1,4 milionu korun. „Chodníky a ostrůvek budou hotovy zhruba do konce června," říká místostarostka Jirkova Dana Jurštaková.

Další chodník i ostrůvek přibyde také ve zmiňované Palackého ulici, ten buduje sdružení nových obyvatel, kteří staví domy v ulici Na Louce.

Žižkova / Na Borku

Stavební úpravy probíhají také na okraji Jirkova v „Žižkovce". Na jejím konci, pod Březencem směrem k autobusové zastávce dojde k propojení stávajících chodníků.

Nový chodník, který bude hotový do konce června, vede od mostu v Žižkově ulici, podél komunikace směrem k obchvatové silnici a navazuje tak přímo na autobusovou zastávku Na Borku. „Určitě se tady zvýší bezpečnost chodců, kteří v minulosti chodili po krajnici vozovky, kde je silný provoz," vysvětluje starosta Radek Štejnar. Náklady na stavbu dosahují 713 tisíc korun.

Nedaleko se v současné době dokončuje také bezbariérové napojení Žižkovy ulice s lávkou Na Borku, schodiště a osvětlený přechod pro chodce. Vše vyjde na 717 tisíc korun.

Školní / Gen. Svobody

Chodce jistě potěší také vybudování propojovacího chodníku mezi Školní ulicí a ulicí Gen. Svobody (hotovo by mělo být do konce prázdnin). Na něj se podařilo ušetřit v rámci vysoutěžených cen ve výběrových řízeních. „Byla tu vyšlapaná cesta, teď místo ní postavíme schodiště s nájezdovými rampami pro kočárky a veřejným osvětlením," potvrzuje místostarostka města Dana Jurštaková. V tomto případě je město připraveno uvolnit částku 551 tisíc korun, skutečná cena ale nakonec vzejde až z ukončeného výběrového řízení. Převážnou část investice pokryje v tomto případě dotace z Evropské unie, přidělená v rámci projektu IPRM (Integrovaný plán rozvoje města).

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru