Úhošťany – K tragédii došlo včera v podvečerních hodinách, šestiletého klučíka našli a ze šachty dostali maminka se svým přítelem. Na pomoc letěl i záchranářský vrtulník, bohužel, chlapec již nejevil známky života a zasahující lékař konstatoval smrt.

policie ilu 2 pčrSouběh nešťastných událostí

Co přesně se v Úhošťanech stalo je nyní v šetření kriminalistů. „Okolnosti neštěstí nadále vyšetřujeme, podle všeho to ale vypadá na souběh nešťastných událostí," uvádí policejní mluvčí Marie Pivková s tím, že více podrobností s ohledem na rodinu a věk dítěte zveřejňovat nebude.

Slova mluvčí potvrzují svědkové z místa nehody. „Je to hrozné. Tady ho všichni znají, lítal celé dny venku. Asi byl zvědavý, kouknul se a spadnul. Tragédie. Chudák jeho máma." Matka, která hocha vychovávala sama, se po neštěstí doslova sesypala a skončila v péči lékařů.

Poklop byl jen do půlky

Kde k neštěstí došlo? Dvoumetrová šachta, zaplněná do zhruba metru a půl vodou. Na jejím dně je ventil na vypouštění přilehlé nádrže. Na otvoru by zcela logicky měl být poklop nebo dekl. Byl, ovšem pouze do poloviny. Druhá půlka byla rozbitá a ležela pohozená vedle „jámy". V současné době je šachta prázdná, hasiči odčerpali veškerou vodu a nahoru udělali provizorní nové víko.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru