Chomutovsko - Co přinesl květen v dopravě? Během uplynulého měsíce vyšetřovali policisté celkem sto sedmnáct nahlášených kolizí. Za poslední dva roky je to bezkonkurenčně nejvíce, v roce 2012 se v pátém měsíci řešilo osmdesát, vloni pak šestadevadesát nehod.

majacek46

Dvacet čtyři zraněných osob

Jediným pozitivem tak zůstává fakt, že během května nevyhasl na chomutovských silnicích ani jeden lidský život. Další čísla už ovšem tak příjemná nejsou. „Celkem bylo při nehodách zraněno dvacet čtyři osob, z toho devatenáct lehce a pět těžce. Vzniklé škody se vyšplhaly na 5 934 000 korun. Za nehody uložili policisté pokuty ve výši 42 400 korun," počítá policejní mluvčí Marie Pivková.

Alkohol řídil v osmi případech

Ze statistiky dále vyplývá, že se zvýšil také počet řídících opilců. „Je to tak. Řidičů, kteří bourali a přitom před jízdou požívali alkoholické nápoje, bylo v květnu hned osm," potvrzuje Pivková.

Nehodu způsobil i chodec

Hlavní a suverénní příčinou bouraček, sedmdesát případů, byl tradičně nesprávný způsob jízdy (například nepřizpůsobení jízdy stavu vozovky, nedodržení bezpečné vzdálenosti mezi vozidly, nevěnování se řízení). „Následuje nepřiměřená rychlost (17), nedání přednosti v jízdě (13), špatné předjíždění (1) a technická závada (1). Celkem devětadevadesát nehod zavinili svojí jízdou samotní řidiči, třináct jich zapříčinila zvěř, tři nehody způsobil řidič nemotorového vozidla, jednou to byla již zmíněná závada a jednu kolizi má na svědomí chodec," zakončuje výčet mluvčí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru