Chomutov - V novém čistém písku si budou hrát děti na všech jedenadvaceti pískovištích spravovaných Technickými službami. Ty totiž nyní vyvážejí starý písek a nahrazují ho čistým. „Je zapotřebí písek každý rok měnit, aby si děti nehrály v zašpiněném ztvrdlém písku smíchaným s nepořádkem. Do konce června bude písek vyměněn ve všech pískovištích," uvedl náměstek primátora Martin Klouda.

piskoviste36

Někde je problém s přístupem

Písek mění čtyři pracovníci, kterým dvakrát v týdnu pomáhají lidé najatí na veřejně prospěšné práce. Písek z pískovišť se vybírá zásadně ručně a pracovníci jej nakládají přímo na korbu náklaďáku nebo do kontejneru. „Některá pískoviště mají ale úzkou přístupovou cestu a technika se na ně nedostane, pracovníci tam musejí písek vyvážet i navážet pomocí koleček a lopat," uvedl vedoucí provozovny Pomocného hospodářství Juraj Szabo. Ručně se dává materiál do pískovišť například v ulici Podhorské, Jiráskově či na Zadních Vinohradech.

Práce na několik hodin

Vyměnit písek trvá hodinu a půl až tři hodiny, záleží na velikosti. Starý písek umístí Technické služby do depa, dále se používá k různým stavebním účelům.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru