Chomutovsko – Drzost a neomalenost lupičů, zlodějů a násilníků začíná být neúnosná. Žádné čekání až se setmí, žádné ukrývání tváře pod maskou, žádné finty a fígle, jak vylákat peníze. Všechno pěkně ve dne, bez skrupulí a s notnou dávkou agresivity. Za posledních deset dní evidují kriminalisté hned pět vzájemně se podobajících případů, v nichž hlavní roli hraje téměř vždy násilí. Smutné je, že se mnohdy jedná o pár stokorun, kvůli kterým neváhají útočníci (bohužel velmi mladí lidé) člověka napadnout.

penize26

„Prý chce jen rozměnit"

Své o výše popisovaném již nyní dobře ví dvaadvacetiletá žena z Chomutova. Tu její dobrá vůle stála rovných šest stovek, vše se v tomto případě ale naštěstí obešlo bez újmy na zdraví. „V úterý 27. května pár minut před polednem dostala Městská policie telefonické hlášení o loupeži v ulici 17. listopadu. Okradená žena posléze strážníkům sdělila, že ji oslovil muž romské národnosti se žádostí o rozměnění dvousetkorunové bankovky," popisuje sled události mluvčí Městské policie Vladimír Valenta. Podle jeho dalších slov šlo vše velmi rychle. Paní vyndala peníze z peněženky, zloděj po nich hrábl a byl pryč. „Hlídka následně zjistila, že muž chvilku před krádeží trávil čas v nedaleké herně. Prý ho tam ale nikdo nezná, pouze se tady ptal na drogy," říká Valenta. Díky dokonalému popisu nakonec případ přebírající státní policisté zadrželi dvacetiletého muže z Jirkova, skutek je nadále vyšetřován.

V Klášterci to bylo kvůli mobilu...

Podstatně méně štěstí měl napadený muž v Klášterci nad Ohří. V ulici Pod Stadionem na něj pěstmi zaútočil dvacetiletý místní výrostek. „Rozdávání ran doprovázel výhrůžkami, a když napadený upadl, klekl si vedle něj a ze země sebral mobilní telefon, který poškozenému vypadl z kapsy u kalhot. Z místa činu pak v klidu odešel," uvádí policejní mluvčí Marie Pivková. Kriminalisté útočníka dopadli a obvinili z loupeže, za kterou mu v případě odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

... v Jirkově pro zlatý řetízek...

Obdobný případ vyšetřovali policisté také v Jirkově. Dvaadvacetiletý mladík tady napadl a okradl jednoho z místních obyvatel. „Poškozený procházel Krušnohorskou ulicí, tady se k němu útočník přidal a společně pokračovali v chůzi až do ulice Mládežnická. Tam se pachatel otočil a prudce udeřil muže do obličeje, po ataku strhl násilník překvapenému pánovi z krku zlatý řetízek za tři tisíce korun," líčí mluvčí a pokračuje, „totožnost agresora odhalili kriminalisté během poměrně krátké doby, ten byl po nezbytných úkonech umístěn v policejní cele a na státní zastupitelství putoval návrh na jeho vzetí do vazby. Soudce Okresního soudu návrh potvrdil."

... v Chomutově pro peníze

Místo, ulice Dolní, Chomutov. Policie vyjíždí k potyčce dvou mužů, lupič si tady na své oběti vynucuje peníze svými pěstmi. „Osmadvacetiletý muž přistoupil k poškozenému, několikrát ho udeřil a požadoval vydání peněz. Útočník byl zadržen, jeho jednání policisté vyhodnotili jako loupež. Po nezbytných opatřeních skončil v policejní cele a na státní zastupitelství byl podán návrh na jeho vzetí do vazby," říká chomutovská policejní mluvčí.

I přes „slzák" své peníze uhájil

Poslední (zatím) případ vyšetřují rovněž chomutovští kriminalisté. V něm se tentokrát „předvedli" dva chuligáni ve věku dvacet a dvacet jedna let. Na zastávce městské hromadné dopravy na sídlišti Zahradní nastříkali napadenému muži do očí „slzák" a poté ho několika ranami dostali na zem. Údajně mu chtěli sebrat peníze a telefon, měli ale smůlu. Muž svůj majetek ubránil a oba kumpáni raději vzali čáru. Spravedlnosti ale nakonec neunikli. „Oba muži byli zadrženi a převzali si obvinění z loupeže. Policisté navíc zjistili, že se dvojice dopustila nedávno obdobného jednání v Teplicích, na mladíky byl podán návrh na vzetí do vazby," zakončuje smutný výčet Marie Pivková.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru