Jirkov – Zateplit a restaurovat. Do těchto dvou slov by se daly shrnout plány, které by Jirkov rád realizoval s pomocí dotací. Uchází se o ně u Ústeckého kraje a u Státního fondu životního prostředí ČR.

sloup245

Z krajských peněz by se měla restaurovat štuková výzdoba klenby v zadním průjezdu na zámku Červený hrádek, celkové náklady vycházejí na 160 tisíc korun. Dotace by v tomto případě mohla dosáhnout výše 112 tisíc.

Ze stejného zdroje, pouze z jiného programu, se Jirkov uchází o 122 tisíc korun na restauraci sloupu sv. F. Xaverského a sochy sv. Jana Nepomuckého na návsi obce Červený Hrádek.

Dočkají se také školáci

Opravovat by se měla také škola a Domov pro seniory. „Na státní fond doputuje v těchto dnech žádost Jirkova o dotaci na zateplení střechy a obvodových zdí objektu Základní školy v Nerudově ulici a všech pavilonů objektu Městského ústavu sociálních služeb v ulici U Dubu," říká starosta Radek Štejnar.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru