Chomutov – V průběhu zimy zajišťovaly chomutovské Technické služby sjízdnost komunikací studenou asfaltobetonovou směsí, údržba směsí teplou, obalovanou, začala po předchozím odfrézování předminulý týden. S opravami dlážděných chodníků, schodišť, údržbou svislého dopravního značení a ostatních součástí komunikací se začalo již v březnu.

freza165

Technické služby mají plán...

Plán oprav stanovily Technické služby po předchozí kontrole vozovek v průběhu předchozího měsíce. Výtluky po zimě se opravují podle důležitosti komunikace, první na řadě jsou trasy trolejbusů a autobusů, páteřní komunikace, následují komunikace na sídlištích a ostatní zbylé. „V případě havárií a oprávněných stížností občanů jsou tyto v harmonogramu oprav upřednostňovány," říká asistentka ředitele Technických služeb Světlana Slámová.

Kde se tedy začíná?

Jako první se rekonstrukce dočkají vozovky v ulicích Beethovenova, Palackého, Riegrova, Na Příkopech, Čelakovského a Cihlářská, pokračovat se bude směrem na sídliště, to znamená Březenecká, Kamenná a tak dále. „Vzhledem k tomu, že v centru města a všech dalších páteřních komunikacích je přes den velmi hustý provoz, jsme nuceni přistoupit k provádění některých prací v noci. Jedná se především o frézování, tato technologie totiž znamená větší omezení provozu vlivem nasazení těžké techniky (fréza, nákladní automobily). Toto „noční" frézování bude probíhat nepravidelně v průběhu měsíců dubna, května a června," doplňuje informace Slámová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru