Krušné hory – To snad není ani možné. Od včerejšího zřícení německého horolezce (psali jsme zde) neuplynulo pomalu ani čtyřiadvacet hodin a Horská služba vyrážela do Tiských stěn znovu. Pětatřicetiletý horolezec dnes krátce před polednem udělal v podstatě identickou chybu, jako včerejší Němec. Nedbal pravidel lezení na pískovci, uklouzl na mokré skále a zřítil se.

tisa11115

Spadl ze šesti metrů

I v tomto případě (stejně jako včera) jeho lezečtí kolegové zavolali dispečink linky 155 a zdravotničtí záchranáři poté požádali o spolupráci i členy Horské služby ze stanice v Tisé. „Spadl podle našich informací asi šest metrů ze stěny jedné z věží pod silnicí. Vyjeli jsme k němu ve třech a na místě zjistili, že upadl na záda a zřejmě utrpěl poranění v oblasti hrudní páteře," uvedl k dnešnímu výjezdu zasahující člen HS Krušné hory Tomáš Plíva, s tím, že horolezec byl při vědomí a se záchranáři komunikoval.

Členové HS je po základním ošetření zafixovali do vakuové matrace a předali lékaři Letecké záchranné služby. Vrtulník LZS pak mladíka vtisa115 podvěsu dopravil na místo, kde mohl přistát. Tam jej horští záchranáři pomohli naložit a zraněný putoval letecky k dalšímu ošetření do nemocnice v Ústí nad Labem.

„Už jsem to říkal včera, po dešti na pískovec nelze"

„Opět došlo k jasnému porušení pravidel bezpečného lezení na pískovci. I dnes bylo po dešti, skála byla mokrá a v takovém případě se může spíše smeknout, drolit či ulomit," řekl k dnešnímu úrazu náčelník Horské služby Krušné Hory Miroslav Güttner.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru