OBRAZEM: Na skládce Celio stále hoří. Takhle vypadá boj s požárem přímo na místě
Zdroj. HZS Ústeckého kraje
Chomutov

Mostecko – Na skládce Celio mezi Mostem a Litvínovem stále hoří. Hasiči se obří požár snaží uhasit od pondělního večera. Kdy bude kompletně zlikvidován, zatím jasné není.

„Na skládce pokračují hasební práce. Místo je proléváno lafetovými proudy. Byly sraženy plameny ve středu kráteru. Zavážení zeminou je efektivní. Pokud se situace bude vyvíjet stejným tempem, mohli bychom se přiblížit k likvidaci,“ informoval ve středu ráno mluvčí hasičů Lukáš Marvan.

Na Celiu začalo hořet v pondělí 28. srpna krátce po jednadvacáté hodině. Vzplál komunální odpad na ploše 100x100 metrů. Plameny šlehaly desítky metrů vysoko. Na místo se sjelo 21 hasičských jednotek. Města Litvínov, Most i Meziboří vydala varování pro obyvatele, aby zavřeli okna a nevětrali. Z hořící skládky stoupal husný černý dým, na zápach si stěžují lidé z celého okresu. Podle mluvčího hasičů hodnoty škodlivin v ovzduší v okolí skládky měřil opakovaně měřící vůz, nic ale nenaměřil, kouř stoupal vzhůru.

3008skladka6

3008skladka4

3008skladka5

 3008skladka

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru