Chomutovsko: Krimi deníček aneb co přinesl uplynulý policejní týden....

Pondělí

Jirkov - Z krádeže je podezřelý jednačtyřicetiletý muž z Jirkova. V lesním porostu poblíž obce Nová Ves odcizil dva padlé kmeny buku. Dřevo nařezal, naložil a převezl na jiné místo. Řádně zaplatit ovšem zapomněl, poškozené firmě vznikla škoda ve výši 1700 korun. Policisté z místního obvodního oddělení skutek vyšetřují jako trestný čin, neboť zjistili, že za krádeže byl již muž v minulosti potrestán.

Úterý

Vejprty - Majitelka garáže ve Vrchlického ulici oznámila poškození. V nepoužívaném a nezajištěném objektu kdosi rozbil v přesně nezjištěné době skleněné cihly, dovnitř navezl stavení suť, zdi postříkal zelenou barvou a zmizela i plechová vrata. Celková škoda se vyšplhala na 15500 korun. Případ poškození cizí věci vyšetřují policisté z Vejprt.

Klášterec nad Ohří - Dva muži ve věku 60 a 30 let se přišli pobavit do baru v Klášterci nad Ohří. Na místě se pohádali s dalším hostem a došlo i na rány pěstí. Třiapadesátiletý poškozený utrpěl zranění, která si vyžádají návštěvu u stomatologa. Co incident vyprovokovalo, vyšetřují policisté z místního obvodního oddělení, na násilníky čeká obvinění z výtržnictví. Soudce je může za uvedené jednání poslat až na dva roky do vězení.

Středa

Chomutov - Sedm rodinných domů v Chomutově, jeden byt v Mostě a tři byty v Chomutově vykradl od prosince loňského roku stejný pachatel. 38letý muž z okresního města místa prohledal a sebral různé věci. Elektroniku, zlaté šperky, peníze, valuty, hodinky, digitální kamery, mobilní telefony, notebook, tablet, osobní doklady majitelů a další věci. Za sebou zanechal celkovou škodu, která přesáhla 318 tisíc korun. Ne vždy byl však úspěšný. Ve dvou případech v rodinných domech věci pouze rozházel, ale nic nesebral a ve dvou případech ho při krádeži vyrušili majitelé. Pak nezbylo nic jiného než zmizet.

Klášterec nad Ohří - Policisté v Klášterci nad Ohří přijali oznámení o napadení dvou žen před budovou místní školy. 20letá obyvatelka města udeřila pěstí do obličeje stejně starou ženu, strhla ji na zem a několikrát kopla. Napadená vyhledala lékařské ošetření. Co incident vyprovokovalo, nyní vyšetřují policisté. Jednání útočnice vyhodnotili jako výtržnictví.

Čtvrtek

Jirkov - 35letá žena z Jirkova se dopustila zpronevěry. Jako servírka v chomutovské restauraci si v měsíci září a říjnu loňského roku ponechala část tržby. Peníze ve výši 39 tisíc korun použila ke hrám na výherních automatech, kde je prohrála. Aby své jednání zakryla, upravila podklady pro vyúčtování. Žena se uvedeného jednání dopustila i přes skutečnost, že za zpronevěru byla odsouzena Okresním soudem Chomutov v loňském roce k podmíněnému trestu.

Chomutov - Chomutovští policisté zadrželi celostátně hledanou osobu. Po 26letém muži vyhlásili pátrání policisté z Litoměřic, neboť před časem utekl z léčebny. Hledaný přelezl plot do areálu Kamencového jezera a dostal se až do místní loděnice. Objekt prohledal, ale než stihl něco odcizit, byl zadržen. Z uvedeného důvodu mohlo být pátrání ukončeno, muž skončil v péči lékařů. Na zařízení loděnice vznikla škoda za 500 korun, na pachatele čeká obvinění z pokusu krádeže.

Pátek

Chomutov - V chomutovské sběrně byla nalezena nevybuchlá munice. Na místo přivolaný policejní pyrotechnik uvedl, že se jedná o dělostřelecký granát, ale nemohl na místě s určitostí sdělit, zda je plně funkční nebo ne. Nález si převzal a odvezl k likvidaci.

Kadaň - Ve středu večer oznámil muž z Kadaně, že pohřešuje svoji 53letou matku. Žena odešla z domova na procházku a nevrátila se. Nejdříve komunikovala s telefonem, pak zůstali bez spojení. Vzhledem ke skutečnosti, že je žena nemocná a bere léky, rozběhla se ihned pátrací akce. Do ní se zapojili kadaňští a klášterští policisté, strážníci MP Kadaň, psovod se psem, policisté ze stálé pořádkové jednotky a přivolán byl i policejní vrtulník. Hlídky prohledaly kadaňské bary, nemocnici, nádraží a další prostory, kde by se žena mohla zdržovat. Kolem půl čtvrté ráno ve čtvrtek byla pátrací akce ukončena, hledaná nebyla nalezena. Pátrací akce měla pokračovat i další den, ale při prověrce v místě bydliště policisté zjistili, že se žena již vrátila v pořádku domů. Pátrání bylo z uvedeného důvodu ukončeno.

Víkend

Chomutov - Dva muži ve věku 29 let z Chomutova a 47 let z Kadaně překonali oplocení firmy v Beethovenově ulici. Vlezli do haly a nalezený elektromotor si přendali do tašky. Pokusili se i s lupem odejít, ale to jim překazila ostraha objektu. Tašku proto odhodili a z místa utekli. Zakrátko je však policejní hlídka vypátrala a zadržela. Oběma bylo sděleno podezření z krádeže, případ nadále vyšetřují chomutovští policisté.

Klášterec nad Ohří - Peněžitý trest nebo až rok ve vězení hrozí v případě odsouzení teprve 18letému mladíkovi z Klášterce nad Ohří. Při projíždění městem ve vozidle Škoda Felicia ho zastavili a kontrolovali policisté. Provedená dechová zkouška byla tentokrát pozitivní, mladík nadýchal 1,71 a 1,88 promile. Jízdu musel z uvedeného jednání ukončit, čeká na něj obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru